Teijin Active Cooling Vest

Teijin Active Cooling Vest

Working together towards a safer society for Medical Workers.

Er wordt veel gevraagd van medisch personeel, zij moeten werken onder fysiek en mentaal intense omstandigheden en soms in hoge temperaturen of beschermende pakken, waarbij kans op oververhitting ontstaat. Dit is erg veeleisend, terwijl ze ook kalm moeten blijven, wat erg moeilijk is als je fysiek ongemak ervaart.

Connect with us ↓

Medisch personeel moet tijdens de corona crisis werken in beschermende kleding om zichzelf en anderen te beschermen tegen de hoge besmettelijkheid van het virus. De beschermende pakken zijn goed afgesloten waardoor deze erg warm worden om te dragen. Dit kan heel onaangenaam worden voor artsen en verpleegkundigen, en het werk moet ook vaker onderbroken worden om oververhitting te voorkomen. Bovendien heeft de warmte ook impact op het fysieke en mentale presteren.

Onze oplossing:

Het Active Cooling Vest biedt verkoeling voor hen, waardoor zij minder vaak hun werk hoeven te onderbreken, en ook alerter, geconcentreerder en kalmer blijven.

Het comfortabele lichtgewicht vest van Teijin biedt actieve koeling met een innovatief textielconcept dat het zweet effectiever als koelmiddel inzet.

Een lichtgewicht koelvest zorgt ten opzichte van zware koelvesten (op basis van ijs, water of faseveranderingsmateriaal) voor het behoud van bewegingsvrijheid bij fysieke werkzaamheden, wat essentieel is voor bijvoorbeeld ambulancebroeders, artsen en verpleegkundigen. Omdat het Active Cooling Vest werkt op batterijen, heeft dit een constant koelend vermogen tot ongeveer 6 uur. Hierdoor is het niet nodig om het werk tussendoor te onderbreken, maar gerust door kunt gaan met de werkzaamheden aangezien het Active Cooling Vest zal blijven koelen. 

Onze geïntegreerde, door oplaadbare batterijen aangedreven ventilatoren leiden de lucht door een speciaal ontworpen textiel en voeren het zweet zo af dat het koeleffect van het lichaam wordt vergroot. Het is een plug-and-play-systeem dat koelt waar en wanneer koeling nodig is en daarnaast uw werkkleren zweetvrij houdt. Het Active Cooling Vest van Teijin is standaard verkrijgbaar in 4 verschillende maten (S, M, L, XL)* zodat er altijd een optimale pasvorm te vinden is om de best mogelijke prestaties te bereiken.

*andere maten mogelijk op aanvraag

  • Zelfregulerend
  • Lichtgewicht
  • Comfortabel om te dragen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Innovatief qua ontwerp en technologie

Interested in the Active Cooling Vest?

Are you interested in the Active Cooling Vest? Connect with us via the form below.

By clicking the Send Form button you agree that your personal information is collected for the purpose of sending materials, or providing replies to inquiries. Your personal information will not be disclosed or provided to a third party without consent (except where disclosure is required by law or regulations). Please refer to our Privacy Policy.

Designed and developed by TEIJIN in close cooperation with: LHD, Producer of Advanced Protection & clothing solutions.

Tested and supported by Saxion, University of Applied Sciences and Firefighters from The Netherlands and Germany