Teijin Active Cooling Vest

Teijin Active Cooling Vest

Working together towards a safer society for Outside Workers.

Als je buiten aan het werk bent zal het je vast bekend voorkomen: je werkt in warme omgevingen, draagt veiligheidskleding, zweet, maar je moet wel scherp blijven. Dit kan een grote uitdaging zijn. Mensen met een baan waarbij zij veel buiten zijn, zoals militairen, bouwvakkers, wegwerkers en politieagenten lopen een groter risico op oververhitting en uitputting omdat er weinig opties zijn om je lichaam koel te houden.

Connect with us ↓

Pauze of even verkoeling zoeken in een ruimte met airconditioning is onder deze omstandigheden vaak geen optie. Zo’n ruimte is namelijk niet altijd beschikbaar, en de overgang van koel naar warm maakt het vaak juist fysiek moeilijker voor deze mensen. Hittestress en vermoeidheid liggen hierdoor al gauw op de loer.

Onze oplossing:

Het Active Cooling Vest biedt verkoeling voor diegene die buiten (in beschermende kleding) moet werken en weinig opties heeft om verkoeling te zoeken, terwijl ze wel geconcentreerd hun werkzaamheden moeten uitvoeren.

Het comfortabele lichtgewicht vest van Teijin biedt actieve koeling met een innovatief textielconcept dat het zweet effectiever als koelmiddel inzet.

Een lichtgewicht koelvest zorgt ten opzichte van zware koelvesten (op basis van ijs, water of faseveranderingsmateriaal) voor het behoud van bewegingsvrijheid bij fysieke werkzaamheden. Dit is voor hen die buiten werken erg belangrijk, want voor deze beroepen is het essentieel om beschermende en comfortabele kleding te dragen waar je goed in kunt bewegen. Omdat het Active Cooling Vest werkt op batterijen, heeft dit een constant koelend vermogen tot ongeveer 6 uur. Hierdoor is het niet nodig om het werk tussendoor te onderbreken, maar gerust door kunt gaan met de werkzaamheden aangezien het Active Cooling Vest zal blijven koelen. 

Onze geïntegreerde, door oplaadbare batterijen aangedreven ventilatoren leiden de lucht door een speciaal ontworpen textiel en voeren het zweet zo af dat het koeleffect van het lichaam wordt vergroot. Het is een plug-and-play-systeem dat koelt waar en wanneer koeling nodig is en daarnaast uw werkkleren zweetvrij houdt. Het Active Cooling Vest van Teijin is standaard verkrijgbaar in 4 verschillende maten (S, M, L, XL)* zodat er altijd een optimale pasvorm te vinden is om de best mogelijke prestaties te bereiken.

*andere maten mogelijk op aanvraag

  • Zelfregulerend
  • Lichtgewicht
  • Comfortabel om te dragen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Innovatief qua ontwerp en technologie
  • Plug-and-play
  • Geen ijs en water nodig
  • Constante koeling
  • Lichaam aansluitende vorm

Interested in the Active Cooling Vest?

Are you interested in the Active Cooling Vest? Connect with us via the form below.

By clicking the Send Form button you agree that your personal information is collected for the purpose of sending materials, or providing replies to inquiries. Your personal information will not be disclosed or provided to a third party without consent (except where disclosure is required by law or regulations). Please refer to our Privacy Policy.

Designed and developed by TEIJIN in close cooperation with: LHD, Producer of Advanced Protection & clothing solutions.

Tested and supported by Saxion, University of Applied Sciences and Firefighters from The Netherlands and Germany